Wim Tielemans, geboren in 1945 in Amsterdam. Er is een grote variatie in zijn werk en hij houdt van krachtige kleuren en hij mengt de kleuren niet. Hij schildert glacerend laag over laag, met transparante, half dekkende en dekkende kleuren.

Krachtige kleuren hoofdzakelijk met acryl. Hij werkt het liefst met acryl, omdat je daar lekker mee door kunt werken, olieverf moet je te lang laten drogen om verder te kunnen vindt hij.

Wim heeft jaren geschilderd bij het Centrum voor Beeldende Kunst "de Zondagsschilders" aan de Gelderse kade te Amsterdam, waar kunstenaars les geven aan ongeveer 450 leden van deze vereniging. Hij heeft o.a. les gehad van Maria Heideveld, Joop Rooyers, Jan Frenken en Baska Hempel en werkt nu zelfstandig op het atelier.

Hij is tevens lid van het "Kunstcollectief Purmerend".

Echt realistisch schilderen ligt niet zo in zijn aard, surrealistische, magisch realistische, kubistische en abstracte vormen vindt hij interessant, je kunt steeds weer nieuwe vormen in zijn schilderijen ontdekken, zijn werk moet mensen aan het denken zetten. Soms maakt hij een uitstapje naar een andere techniek van schilderen.

Zijn beelden zijn gemaakt uit serpentijn, speksteen, albast en aluminiumcement en er zijn vaak verschillende afbeeldingen in één beeld. De steen geeft de vorm aan, van waaruit hij gaat werken.

Tevens ontwerpt en maakt hij samen met zijn vrouw sieraden van aluminiumdraad.

Informatie en reacties:

Kunst VAM

E-mail: wim.tielemans45@gmail.com 

www.wimtielemans.exto.nl

KvK 65041046

BTW-id NL001213033B29