Als geboren Amsterdammer, uit de Jordaan, kwam ik na mijn trouwen in de jaren 60 in Landsmeer wonen. Als 18 jarige heb ik een cursus gevolgd bij 'The Famous Artist School'. Dat was een schriftelijke cursus met begeleiding van diverse kunstenaars.
Helaas werd ik toen dienstplichtig en heb na mijn diensttijd deze cursus niet meer opgepakt. In die tijd was het normaal dat je ging werken, als kunstschilder kon je geen gezin onderhouden. Door de drukte met werken en het gezin heeft het schilderen jaren zo goed als stilgelegen.
Er brak een tijd aan dat er veel in het gezin gebeurde en om enige afstand te kunnen nemen ben ik mij weer op het schilderen toe gaan leggen. Nu fanatieker dan voorheen.
Ik ben begonnen een cursus te gaan volgen in een kleine groep bij een professioneel kunstschilder en daarna ben ik terechtgekomen bij een amateur schildersvereniging in Amsterdam Noord.
Ook heb ik nog een aantal workshops gevolgd, o.a. in Frankrijk bij Leo Musch. De cursussen in een aantal buurthuizen was niet wat ik zocht en zo kwam ik niet lang daarna in contact met het Centrum voor Beeldende Kunst 'de Amsterdamse Zondagsschilders' aan de Geldersekade in Amsterdam, hier geven professionele kunstenaars les aan de leden.
Daar heb ik les gehad van Maria Heideveld, Joop Roojens, Jan Frenken en van Baska Hempels.
Nu werk ik op het vrije atelier, daar werk ik aan mijn eigen stijl, om deze verder te ontwikkelen. Zowel olieverf, aquarel als acryl vind ik interessant om mee te werken, evenals de verschillende technieken en ook het verwerken van materialen. Meestal werk ik met acryl omdat je dan lekker door kunt werken, ik wil toch ook weer met olieverf gaan werken, persoonlijk vind ik de kleuren van olieverf intensiever, je kunt kleuren meer in elkaar over laten gaan.
Magisch realistische, surrealistische,  realistische en abstracte vormen wisselen elkaar af, naar gelang mijn stemming of idee over een bepaald onderwerp.
Nadat ik een ontwerp heb gemaakt, onstaan terwijl ik schilder beelden in mijn hoofd, die dan het schilderij verder bepalen, dus bepalen mijn gevoelens uiteindelijk het eindresultaat.
Mijn werk is divers en ik werk niet volgens één bepaalde techniek. De laatste jaren heb ik geprobeerd een eigen stijl te ontwikkelen. Het over elkaar werken, glacerend met verschillende kleuren en figuren, soms abstract maar merendeels surrealistisch, magisch realistisch.
Dit ontwikkel ik op dit moment nog steeds.
Sinds enige jaren ben ik ook bezig met beeldhouwen o.a. met speksteen, serpentijn en mergelsteen. Vooral beelden maken met een verloren mal techniek boeit mij.
Ik heb meerdere keren een expositie gehouden, met 'de Zondagsschilders' en individueel, dan vind ik het geweldig om met mensen over mijn werk te discussiëren. Omdat je toch graag je werk aan anderen wilt laten zien en reacties op je werk wilt krijgen heb ik mij aangemeld op de site van Exto.
Samen met mijn vouw ontwerpen en maken we sieraden van Aluwire, aluminiumdraad, waarvan je allerlei vormen kunt maken. Samen met andere materialen ontstaan ringen, kettingen, gespen. 
Sinds enige jaren ben ik ingescheven bij de K.v.K als beeldend kunstenaar van Kunst VAM

 

Tijdens mijn expositie in Atelier9en40 in Alkmaar heeft  de dichter Harrie Frijters het volgende gedicht over mijn werk geschreven

De Hertog
Het vacht van de penselen
Licht gestreken in donkerte geraakt
het blijft een herbeleven
van het kwelen van het licht
 
De gelaagdheid van het ontstaan
ontstaan vanuit die gelaagdheid
Laat de mantel de liefde dekken
of strekt het haar de vacht
 
zachtgeworden in doordekkende
kleuren uit bruin ontstaan
Het verdergaan voegt het oog
dat bewoog in veren dichtbij
de staf geheven over water
niet is dat wij zien
 
De ontstaanheid van de lagen
laagt vanuit die ontstaanheid
Het woord schildert zich
ongedwongen door de vacht
 
hard geworden in beeld trekkend
lagen uit kleur ontstaan

 

Met groet, Wim Tielemans